Κατηγορίες
Διάχυση 1ης ροής

Διάχυση αποτελεσμάτων 1ης ροής

Με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της Διαπίστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που απονεμήθηκε στο σχολείο μας για την περίοδο 2021 -2027, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές/επιμορφωτικές δράσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από τα δομημένα σεμινάρια που είχαν παρακολουθήσει τον Απρίλιο του 2023 στη Γαλλία και την Ισλανδία καθώς και τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκειά τους.

  • Στις 12/10/2023 συμμετείχαμε στην Ημερίδα “Erasmus Day” που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στο αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου για τη διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων των σχολείων της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS PLUS ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Στις 8/11/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμορφωτική δράση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, την Διαπίστευση που λάβαμε, καθώς και για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της α΄ φάσης.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στις δύο κινητικότητες που υλοποιήθηκαν:

  • Την εμπειρία τους από την μακρινή Ισλανδία «της φωτιάς και του πάγου» παρουσίασαν πέντε εκπαιδευτικοί, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά την κουλτούρα και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής της χώρας. Αντιμέτωποι με την τραχύτητα του ηφαιστειακού εδάφους και του ψυχρού κλίματος, οι Ισλανδοί στήριξαν την επιβίωση και την ανάπτυξή τους στους πλούσιους ενεργειακούς πόρους του νησιού, τις οργανωτικές ικανότητες και τις δημοκρατικές τους συνήθειες, φροντίζοντας παράλληλα να παρέχουν στα παιδιά τους όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν, μέσω ενός καλά μελετημένου εκπαιδευτικού συστήματος.

Παρουσίαση του προγράμματος στην Ισλανδία

  • Στην τόσο «οικεία» αλλά και τόσο διαφορετική Νίκαια της Γαλλίας τέσσερις εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για μια καινοτόμο παιδαγωγική μέθοδο, η οποία βασίζεται στα συμπεράσματα και τις παρατηρήσεις πολλών σύγχρονων ψυχολόγων αναφορικά με τον σημαντικό ρόλο της Αναπτυξιακής Νοοτροπίας στην ενεργοποίηση και εξέλιξη των μαθητών. Εκτός από το θεωρητικό υπόβαθρο και τις τεχνικές της μεθόδου, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν και τις  εμπειρίες τους από μια πόλη που σέβεται την ιστορία της και συνδυάζει επιτυχώς την τουριστική ανάπτυξη με την πολιτιστική και βιώσιμη ευημερία των κατοίκων της.

Παρουσίαση του προγράμματος στην Νίκαια

Παρουσίαση της κινητικότητας στην Νίκαια της Γαλλίας

Οι δράσεις για την πρακτική εφαρμογή στη σχολική πραγματικότητα των γνώσεων που αποκτήθηκαν συνεχίζονται, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η προετοιμασία για τη β΄ φάση του Σχεδίου μας που θα λάβει χώρα την προσεχή άνοιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *