Κατηγορίες
Γαλλία Νίκαια

Μουσείο Chagall Νίκαια

Αφιερωμένα στο «Μήνυμα του Ευαγγελίου, όπως του ανατέθηκε από τον André Malreaux υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας, εικονογραφούνται επεισόδια της Παλαιάς Διαθήκης σε 17 πίνακες. Η συλλογή συμπληρώνεται με άλλα 10 έργα, κάποια αφιερωμένα στην Vava, που ήταν η δεύτερη γυναίκα του, προσχέδια, κολλάζ κ. άλλα. Το ίδιο το μουσείο φτιάχτηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του και αποτελεί το μεγαλύτερο μονοθεματικό μουσείο αφιερωμένο στον Chagall.

Ποιος ήταν ο Chagall;

Γεννημένος στη Ρωσία το 1887 σ’  ένα εβραϊκό χωριό της τότε ρωσικής αυτοκρατορίας έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία όπου και πέθανε το 1985.

 Ζωγράφος, εικονογράφος, σκηνογράφος, κεραμίστας, ο πολυπράγμων Chagall, θεωρήθηκε από τους πρωτοπόρους του Μοντερνισμού περνώντας από τον κυβισμό, τον συμβολισμό και τον φωβισμό.  Όμως, όπως φαίνεται, ο Chagall ζωγράφιζε πάντα μια πολύχρωμη ονειροφαντασία, την ζωή των ανθρώπων του χωριού του και τις παραδόσεις των ομόθρησκων του.  Ο πράσινος βιολιστής του, που πετάει ή χορεύει πάνω από τις στέγες του χωριού του, αποτέλεσε άλλωστε την έμπνευση για το πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ « Ο βιολιστής στην στέγη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *