Κατηγορίες
Φλωρεντία

Το «Σύνδρομο της Φλωρεντίας»

Φλωρεντία που θα πει ανθισμένη!!

Η όμορφη πατρίδα του Μικελάντζελο, του Δάντη, του Γαλιλαίου, του ……, του ……, του …..  ο κατάλογος ατελείωτος, το λίκνο της Αναγέννησης!!!

Γεμάτη έργα τέχνης, είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γάλλου συγγραφέα Στεντάλ (Stendhal), υπεύθυνη για μια ψυχοσωματική ασθένεια με το όνομα «Σύνδρομο της Φλωρεντίας»

Ταχυπαλμίες, λιποθυμίες ακόμα και παραισθήσεις παρατηρούνται σε ανθρώπους που εκτίθενται στη θέαση ασυνήθιστων  καλλιτεχνικών επιτευγμάτων ζωγραφικής και γλυπτικής.

Μετά από μια έτσι κι αλλιώς φορτισμένη μέρα επίσκεψης στη Ρώμη, όπου προσπαθήσαμε να κάνουμε νέο ρεκόρ επίσκεψης μνημείων, φτάσαμε στη Φλωρεντία νύχτα.

Τραβώντας μπαγκάζια και σπρώχνοντας κουρασμένα σώματα προσπαθούμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε επιτέλους.

Ξαφνικά ορθώνεται μπροστά μας το Duomo, o καθεδρικός ναός της πόλης η Santa Maria dei Fiore κι ο Στεντάλ δικαιώνεται… η ανάσα πιάνεται… το μέγεθος, το φως, η ομορφιά και το μεγαλείο που αντικρίζουμε μας κατακλύζει.

Αυτό συνεχίστηκε και τις 7 μέρες που μείναμε στη Φλωρεντία, στην  γαλήνια κι εύφορη Τοσκάνη, προσπαθώντας να την γνωρίσουμε …….. μπορεί βέβαια να βοήθησε και το κρασί.

Πιστεύω ότι 15 μέρες μετά την επιστροφή μας δεν έχουμε ξεφύγει από την μαγεία της κι ούτε θα γιατρευτούμε ποτέ από το «Σύνδρομο της Φλωρεντίας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *