Κατηγορίες
Motivate your students with Growth mindset feedback

Feed forward

Ο όρος “feed forward” αναφέρεται σε μια διαδικασία που επικεντρώνεται στην παροχή καθοδήγησης και συμβουλών στους μαθητές σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν τη μελλοντική τους επίδοση.

 Βασικά σημεία:

1. Το feed forward αφορά αποκλειστικά το μέλλον. Παρέχει στους μαθητές πληροφορίες, συμβουλές και στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές εργασίες.

2.  Το αποτελεσματικό feed forward πρέπει να είναι συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο. Θα πρέπει να παρέχει σαφείς κατευθύνσεις ή συμβουλές σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ο μαθητής για να βελτιώσει την απόδοσή του.

3. Πρόκειται για μια θετική και εποικοδομητική διαδικασία. Δεν αφορά την κριτική, αλλά την παροχή υποστήριξης. Λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον επίπεδο κατανόησης και δεξιοτήτων καθοδηγεί με σκοπό τη βελτίωση.

4. Ενθαρρύνει τους μαθητές να εκτιμήσουν τη δουλειά τους και να θέσουν στόχους για βελτίωση. Αυτό τους βοηθά να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες.

5. Feed forward μπορεί να παρέχεται από τους εκπαιδευτικούς, συμμαθητές ή ακόμα και από τον ίδιο τον μαθητή μέσω αυτοαξιολόγησης.

 Αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *